Magical Misery Tour 2023

27. maj 2023 – 27. maj 2023

Magično popotovanje po ljubljanskih galerijah

Doživite umetnost kot še nikoli prej na vodstvu Magical Misery Tour. Med ljubljanskimi galerijami vas popeljemo na čudežnem avtobusu LPP, oglejte si predstavo imrpovizacijskih gledališčnikov, privoščite si pojedino nostalgičnih okusov in praznujte preobrazbeno moč ustvarjalnosti. Vse to ob zvoku Pinja jazzne. Pridružite se nam na izjemni urbani pustolovščini, kjer umetnost postane čarobna in običajno postane nenavadno.

1 – Zbor pred galerijo Kresija

ob 14:00

ogled razstave, pijača dobrodošlice in prigrizek

2 – Z avtobusom od tržnice do Metelkove

ob 14:30

uvodni nagovor, igra s klobukom in nostalgija

3 – Metelkova, Mesto

ob 14:45

ogled razstav in galerij: Alkatraz, Nočna izložba Pešak in najmanjše galerije v Evropi Chanell Zero

4 – Predstava impro gledališčnikov

imrpovizacijski gledališčniki bodo za nas pripravili predstavo presenečenja

5 – Z avtobusom od Metelkove do Šiške

ob 15:15

6 – Galerijske četrti Šiška

ob 15:45

ogled razstav in galerij: Kino Šiška, Photon in GalerijaGallery

7 – Koncert skupine Pinja jazzna in pogostitev

ob 16:15

glasben program:

1. Svoboda
2. Melodija
3. Dramatični vrhunec
4. Tragični konec
5. Razplet

8 – Performans s klovnom

ob 18:00

v okviru razstave Noemi Veberič Levovnik

DOGODEK JE BREZPLAČEN. PRIJAVE NISO POTREBNE.

GalerijaGallery bo v času Art Weekenda organizirala Magical Misery Tour – voden ogled po razstavah izbranih ljubljanskih galerij, po katerih nas popelje organiziran avtobusni prevoz. S projektom želimo uporabnikom ponuditi posebno, urbano izkušnjo mesta in umetnosti, ki danes nastaja v lokalnem prostoru.

Poleg kratkih vodstev po razstavah je popotovanje pogosto začinjeno z različnimi dogajanji na avtobusu, na poti med izbranimi lokacijami ter z nepričakovanimi umetniškimi intervencijami v urbanem tkivu mesta. Popotovanje se običajno začne ali zaključi s pogostitvijo in druženjem ob glasbi. Dogodek je v celoti brezplačen.

V projekt so vključene številne manjše galerije, umetniki, ateljeji in nevladne organizacije s področja kulture oziroma vizualne umetnosti - ti predstavljajo najbolj vitalni del sodobne likovne produkcije pri nas, potrebujejo pa tako dejansko kot tudi simbolno podporo ter intenzivno promocijo med prebivalci Ljubljane ... Dogodke Magical Misery Tour že šesto leto organiziramo v okviru Galerijske četrti Šiška in s podporo Mestne občine Ljubljana - oddelka za kulturo.