Made in China & Zavetišče za zavržene rastline Mama Umetnost / Mother (E)Art(H)

25. marec 2021 – 22. april 2021

Projekt v sodelovanju z Made in China in Zavetiščem za zavržene rastline.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave v GalerijaGallery, na materinski dan v četrtek 25. 3. 2020 od 17h dalje, kjer boste lahko postali srečni lastniki delčka narave in umetnosti. Na voljo za posvojitev je prva generacija dvajsetih rastlinskih multiplov Mame Umetnosti, ki bodo na dan odprtja dostopni po akcijski ceni 60 EUR.

Zora, Marjetica, Metka, Marko, Branko, Oto, Avgust, Roman, Alenka, Tone, Ervin, Karla, Rihard, Uršula, Aleksij, Ivana, Adriana, Duba, Sergej in Boštjan, se veselijo srečanja z vami.

Že spomladi 2016 je Zavetišče za zavržene rastline priskočilo na pomoč GalerijiGallery in predvsem Zelenici, ki je izsušena čakala, da se njena razstavna kariera konča in lahko polno zaživi, sicer razkosana, v svojem naravnem okolju. Tokrat smo uslišali klic visokorasle mame, iz vrst fikusa lyrata, ki si za svojih 20 otrok želi, da odidejo le v najboljše domove.

Vsaka mati z mešanimi občutki pričakuje odhod otrok iz varnega doma v samostojnost, v širni svet. Tudi fikus ni nobena izjema. Ta poseben dan prinaša čisto novo obdobje, obrnil se bo nov list v življenju rastline, še posebej, ker ta list pomeni, da pošilja v svet prvo generacijo svojega podmladka.
Dvajset elegantnih potaknjencev fikusa lyrata se je ukoreninilo med oktobrom 2020 in marcem 2021. Radoživa jesensko-spomladanska generacija odhaja v svet na prav poseben dan, na dan, ko izkazujemo spoštovanje in ljubezen do mater.

Mati se veseli samostojnosti svojih, hkrati pa se po njenih žilah pretakajo sokovi vprašanj. V kakšne nove domove bodo odšli njeni najmlajši, bodo imeli ves čas konstantno sobno temperaturo, jih bodo njihovi novi skrbniki vestno zalivali vsakih nekaj dni, bodo imeli dovolj polsenčne svetlobe..?? In, bognedaj, da bi bili izpostavljeni prepihu!

"A kaj se zares zgodi, ko rastlina ni več eno ampak dobi potomce? Otročke. Ali jih res ljubi, skrbi za njih, jih pogreša, ko jih ni več blizu? Ali res obstaja nekaj , kar povezuje rastline onkraj tistega, kar vidimo in vemo ljudje? Ali se drevesa resnično lahko pogovarjajo, tudi takrat, ko niso v basni? Ali imajo rastline res rade glasbo? Ali rastline res čutijo? Ali rastline lahko ljubijo? Ali rože lahko ljubijo, čeprav nimajo srca?

Ali mama Umetnost res lahko ljubi svoje otroke, čeprav je roža in je brez srca. Ljudje imamo srce. Rože nimajo srca. "

Postanite eden izmed skrbnikov ljubkih fikusov in pomirite mati-čno rastlino ter ji zagotovite, da boste zanje najlepše skrbeli. Naj si oddahne in s ponosom pospremi svoj zarod v svet ter skupaj z nami praznuje ta posebni dan! A ne skrbite, če ste na materinski dan zasedeni, posvojitveni termini bodo tekli skoraj cel mesec, vse do še enega pomembnega dneva, dneva matere Zemlje, 22.aprila.

Da bo to res posebna priložnost, bomo poskrbeli skupaj z Made in China, zato vas vabimo, da rastlino posvojite v galeriji GalerijaGallery na Trgu Prekomorskih brigad 1 v Ljubljani. Svoj obisk nam predhodno najavite na zavrzene.rastline@gmail.com. Odgovorili vam bomo s podrobnimi navodili za ekskluzivno posvojitev ter terminom prevzema rastline.

V času trajanja razstave bodo v GalerijaGallery na voljo naslednji termini za posvojitev:

30.03.2021 od 16:00 - 18:00

6.04. 2021 od 16:00 - 18:00

13.04.2021 od 16:00 - 18:00

22.04.2021 od 16:00 - 18:00