Ekaterina Shapiro-Obermair & Wolfgang Obermair M#43: Panzerwurst & M#44: Olga visits her Mother

03. november 2023 – 23. december 2023

izid dveh multiplov in razstava

Ta petek, 3. novembra, ob 19. uri, otvarjamo razstavo, predstavljamo izid dveh multiplov in začenjamo s serijo razstav v okviru projekta MADE IN CHINA, ki se bodo intenzivno zvrstile v novembru in decembru in strnile v retrospektivo ob 10. obletnici projekta MADE IN CHINA.

Prva razstava na sporedu vaše najljubše galerije je mednarodno gostovanje umetniškega para Ekaterina Shapiro-Obermair + Wolfgang Obermair, ki nas bosta razveselila z multiploma M#43 in M#44.

Lokacija

V prostorih GalerijaGallery CENTER na naslovu Trg francoske revolucije 3

Odprto

PON–PET: 16.00–20.00
SOBOTA: 10.00–14.00

Panzerwurst je bil ustvarjen posebej za Made in China. Sestavljen je iz dveh med seboj povezanih oblik: stilizirane silhuete tanka in klobase. Njuna upodobitev spominja na risanko ali otroško risbo. V kontekstu sedanjih vojn predstavljena predmeta delujeta kot simbola. Njihova kombinacija vzbuja neposredne, a večplastne asociacije.

Ekaterina Shapiro-Obermair: Panzerwurst
2023
pobarvan les
18 × 29 × 25 cm
omejena izdaja 25 kosov
certifikat izvirnosti
25 €

Olga visits her Mother je reprodukcija predvojnega dela, ki ga je Wolfgang ustvaril kot umetniški multipl, ko je bila umetnost še preprosta in ne monumentalna. Njegovi elementi ustvarjajo lahkotno strukturo pod napetostjo, ki povezuje stene in strope vseh mogočih stavb: Metla podpira plastično skodelico z elastičnim pasom. Ponavljanje dela je kot vaja za samopomoč, ki bi jo vsak lahko izvajal doma.

Wolfgang Obermair: Olga visits her Mother
2012/2023
skodelica, elastični pas, metla
120 × 40 cm
neomejena izdaja
certifikat izvirnosti
25 €

Wolfgang Obermair

Wolfgang Obermair je avstrijsko-nemški umetnik, ki živi na Dunaju. Študiral je v Nürnbergu in Karlsruheju ter se posvetil slikarstvu in medijski umetnosti. V svojih delih se ukvarja z eksperimentalnimi in materialnimi raziskavami v kiparstvu in drugih medijih. Ukvarja se tudi s kuratorskimi projekti, performansi in sodelovanjem z drugimi umetniki.

www.wolfgang-obermair.org

https://www.instagram.com/wolfgang_obermair/

Ekaterina Shapiro-Obermair

Ekaterina Shapiro-Obermair je umetnica, raziskovalka in kustosinja z Dunaja. Zanimajo jo procesi pisanja zgodovine, ustvarjanja spominov ter pripisovanja pomenov predmetom in dogodkom. Ob močnem poudarku na analitičnih pristopih še vedno verjame v poetičnost in intuicijo kot bistveni značilnosti umetnosti.

www.ekaterina-shapiro-obermair.org
https://www.instagram.com/e.shapiroobermair/